Productinfo

Constructie en degelijkheid

De ambachtelijke, nostalgische of landelijke keuken wordt uit massief hout vervaardigd. Zelfs de kasten, de paneeldeurtjes en de laden van uw handgemaakte keuken kunnen desgewenst massief worden uitgevoerd. De verbindingen van de kozijnen en deurtjes worden op traditionele wijze gemaakt door middel van een degelijke pen- en gat verbinding, opgesloten met een deuvel.

Massief hout

Massief hout geeft aan onze ambachtelijke keukens het speciale nostalgische en landelijke karakter. Onze nostalgische keukens kunnen van vrijwel elke houtsoort worden vervaardigd, eventueel in combinatie met hoogwaardig watervast plaatmateriaal.

Hand geschaafde keukens volgens ambachtelijke methode

Desgewenst kunnen wij Oudhollandse keukens, vervaardigd in een 18e, 19e of 20e eeuw ambachtelijke bouwstijl, net als vroeger het hout met de hand schaven.

Deze ambachtelijke methode geeft uw keuken de authentieke sfeer van keukens en interieurs uit die tijd en het gevoel of deze er altijd al heeft gestaan.

Slijtvast schilderwerk

Van grondlaag tot en met de laatste laag wordt de keuken met de hand geschuurd en geschilderd in elke gewenste kleur. Dit garandeert een behoorlijke laagdikte ter bescherming van het hout. Wij gebruiken hoogwaardige slijtvaste verf die nog met de traditionele kleurpigmenten op kleur wordt gemaakt.

Stijlvolle details

Tot in detail werken wij uw antieke keuken volledig af in stijl met passend hang- en sluitwerk naar authentieke modellen. Zo worden de deurtjes voorzien van houten penkrukken met eventueel een keep- of staartwervel aan de binnenzijde als sluiting. De scharnieren met ouderwetse smeedpennen of vlinderscharnieren worden nog door de smid met de hand gemaakt.


Een ambachtelijke keuken op maat heeft massief houten laden met eventuele zwaluwstaartverbinding. Deze lopen op een volledig verdekte volledig uittrekbare tandemgeleiding met een demper. Alle profielen die worden toegepast, zoals bij de paneeldeurtjes en de kroonlijsten, worden vervaardigd naar authentieke modellen.

Terrazzo of Belgisch hardstenen aanrechtblad en spoelbak

Een terrazzo of Belgisch hardstenen aanrechtblad komt in onze nostalgische keukens uitstekend tot z'n recht. Uiteraard leveren wij ook duurzame natuurstenen bladen in verschillende dikten en met diverse randprofielen. Desgewenst kan ook de spoelbak van uw nostalgische keuken in massief natuursteen of terrazzo met zwart-wit-tegeltjes worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen wij ook porseleinen spoelbakken leveren, uiteraard met bijpassende kranen in de textuur nikkel of verouderd messing.

Onopvallend comfort

Uiteraard is een ambachtelijke keuken voorzien van hedendaags comfort. In principe kan alle verkrijgbare apparatuur met moderne systemen zoals voorraadladen, apothekerskasten, hoekkast draaiplateau's, carrousels, etc. geheel onopvallend worden ingebouwd.

Aanpassing van uw interieur

Desgewenst verzorgen wij ook de complete aanpassing van uw interieur, zodat uw gehele keuken of overig interieur (vloer, plafond, lambrisering, radiator betimmering, deuren, binnenluiken, architraven etc.) in dezelfde authentieke stijl is uitgevoerd.


Voor het tegelwerk kunt u bovendien kiezen uit een schitterende collectie handgemaakte replica's van de Oudhollandse 'Witjes'. Deze zijn zelfs met de meest uiteenlopende afbeeldingen en decoraties verkrijgbaar, zodat wij zeer fraaie tegeltableaus in uw ambachtelijke keuken kunnen verwerken.