Referenties

Desgewenst biedt Mertens Keukenambacht u de mogelijkheid om de onder vermelde schrijvers te contacteren.


Begin 2013 zijn wij in contact gekomen met iemand die een heel mooi project op zijn netvlies had en daar al bijna 9 jaar mee bezig was om dat te realiseren; een stuk grond naast zijn boerderij waarop woningen in Kempische en Cottage stijl moesten gaan komen met water, knotwilgen en veel groen. Wij raakten geïnteresseerd en dat resulteerde begin 2014 in een handtekening onder diverse overeenkomsten. Ja, en dan gaat het kriebelen en ga je verder denken hoe dan je eigen woning te realiseren en optimaliseren. De keuken zou een nostalgische uitstraling moeten hebben en op maat gemaakt moeten worden volledig naar onze eigen wensen. Als je die combi zoekt kom je op internet ook uit op de site van Peter Mertens. In augustus hebben wij een 1e bezoek gebracht om kennis te maken en af te tasten wie Peter is en wat hij voor ons zou kunnen betekenen. 

Er was meteen een klik. De vriendelijke ontvangst, de rondleiding door zijn werkplaats, de foto's van zijn projecten en .... heel belangrijk ... het direct begrijpen wat je wilt en dat al direct in een schets verwoorden.
Toen wij terug naar huis reden was het voor ons al duidelijk: onze nieuwe keuken, ons badkamermeubel en toiletmeubel zouden door Peter gemaakt gaan worden.

In de maanden daarna is er veelvuldig telefonisch en mailcontact geweest om tot een definitief ontwerp met bijbehorende offerte te komen. Ook hebben wij nog een aantal bezoeken afgelegd om ontwerp en ideeën door te spreken. Steeds hebben we gemaakte afspraken duidelijk gecommuniceerd zodat er achteraf geen misverstanden zouden zijn.
Door vertragingen gedurende het gehele bouwproces van de woning kon Peter eindelijk begin maart 2016 met de montage van de keuken beginnen. In een paar dagen tijd heeft hij een prachtig eindresultaat neergezet.
Zijn kennis en kunde maar vooral zijn precisie in zijn werk heeft alle verwachtingen overtroffen.

Peter, je hebt vakwerk geleverd!!

Wij kijken terug op heel gezellige dagen en benadrukken nog eens dat het onderlinge contact en vooral de open, duidelijke en eerlijke communicatie TOP was, Peter (en Maud): BEDANKT!!

Jolanda en Dirk Koetsier

 

"Peter, je hebt de nieuwe keuken voor ons tot een fantastische beleving gemaakt. We genieten nog elke dag intens van onze keuken. Heel veel dank daarvoor!”

Een nieuwe handgemaakte keuken is geen sinecure. De mogelijkheden zijn legio en het kost wat. Dan ga je niet over één nacht ijs. Tenminste, dat hebben wij niet gedaan. We hebben eindeloos op internet rondgestruind om ideeën op te doen en om een keukenbouwer te zoeken. We hebben er meerdere bezocht. Ook als je leek bent, krijg je snel een gevoel bij een persoon, de kwaliteit van zijn werk en de service.

Bij Mertens keukenambacht was de eerste indruk goed. De indrukken die we toen opdeden bleven het gehele bouw- en plaatsingsproces terugkomen. Peter heeft een grote liefde voor zijn vak en voor het zo goed mogelijk bedienen van de klant. Het is voor hem –letterlijk- niet te begrijpen dat het hele proces niet in dienst van de klant zou staan.
We hebben dan ook geen seconde spijt van onze keuze voor Mertens Keukenambacht.

Na een hartelijk welkom werd de eigen keuken van Mertens getoond en werd al meteen uitgebreid uitgelegd wat de mogelijkheden waren, bijbehorende prijzen, waar we ongeveer op moesten rekenen en wat wel en niet onderdeel uitmaakte van de service. Deze duidelijkheid is gedurende het gehele proces en bij elk detail gebleven. Elk detail, elke optie, elke mogelijke kink in de kabel werd overlegd, uitgebreid uitgelegd, we konden elke domme vraag stellen, navragen waarom het zo moest, altijd kwam er een duidelijk en tot the point antwoord. Alle prijzen stonden zeer duidelijk aangegeven in de offerte.
Verrassingen zijn er in het proces niet geweest. Deze duidelijkheid is wat ons betreft een van de handelskenmerken van Peter Mertens.

Tijdens het eerste bezoek hebben we uiteraard onze eigen situatie doorgenomen en gebrainstormd over de (on-)mogelijkheden. Hierbij voorzag hij ons van zeer deskundig advies, dacht mee, liet zien out-of-the-box te kunnen denken en ook als wij tegengestelde wensen hadden kon hij beide recht doen.
Tijdens het bezoek bij ons thuis hebben we verder gedacht en kwam hij ter plekke met betere ideeën. Hij durfde ons de consequenties van wensen voor te houden, ook als die misschien negatief waren.
Mertens werkt niet met standaard modules voor bijvoorbeeld kastjes, alles wordt naar de wens van de klant gemaakt en natuurlijk op maat. Alle combinaties van bijvoorbeeld laden, deurtjes, laden achter deurtjes, draaiplateaus en apparatuur zijn mogelijk. Ook kunnen de knopjes, profielen en dergelijke gekozen worden. Zo wilden wij een extra hoog aanrecht van 98 cm, omdat alles op maat gemaakt wordt was dit geen probleem.

Tijdens de ontwerp- en tekenfase bleek Peter een groot oog voor detail te hebben. Geen enkel onderdeel van de keuken, het leidingwerk, raam of kleur ontsnapte aan zijn aandacht. Ook het overleg met andere partijen (bijvoorbeeld aannemer) verliep prima. Het tweede handelsmerk is het oog voor detail.

Het derde handelsmerk en misschien wel de belangrijkste, is de kwaliteit van het werk. Werkelijk geen stukje hout zit verkeerd, alles is heel strak en netjes afgewerkt. Ter plaatse worden randjes nog bijgeschaafd en geverfd.
Peter toonde zich flexibel in afspraken en plaatsingsdagen. Door onverwachte leveringsproblemen bij de leverancier van het aanrechtblad, schoof de plaatsing van de keuken door. Door ruimte te maken in zijn geplande vakantie, toonde Peter zich flexibel en kwam slechts één week later dan afgesproken.
Al met al zijn we meer dan tevreden over het werk van Peter Mertens.
Misschien dat sommige mensen het zeer precieze van Peter wat overdreven zullen vinden, wij vonden dat bij het uitgeven van een dergelijk groot bedrag voor een keuken echter noodzakelijk – je wilt toch niet onaangenaam verrast worden door zaken die bleken niet goed afgesproken te zijn?

Fam. Geelhoed


Toen wij een uniek Rijksmonument uit de negentiende eeuw midden in de stad Utrecht kochten, moesten we besluiten hoe dat in stijl in goede staat te brengen. Natuurlijk kun je dan de spanning van modern versus monument zoeken, maar afgezien van de eisen die Rijksmonumenten stelt, vonden wij het passender alles terug te brengen naar de staat van omstreeks 1920. En zie dan maar eens iemand te vinden die alle moderne apparatuur zo weet weg te werken dat je werkelijk denkt in 1920 te zijn.

Wij hebben echt iedere vakman bezocht en beoordeeld en zijn vol overtuiging met Peter in zee gegaan. Een geweldige keuze. Peter is een totale perfectionist, die l-e-t-t-e-r-l-i-j-k op de millimeter werkt. Hij denkt enorm goed mee en weet op een stijlvolle en passende manier elke centimeter ruimte overtuigend en praktisch te gebruiken. Hij neemt de tijd om na te gaan wat de wensen zijn en tekent voor je ogen zijn visie uit, die hij ter plaatse samen met de opdrachtgever in twee of drie sessies aanpast. En als je dan toch bij hem op bezoek bent, MOET je de houtdroog- en werkplaats bezichtigen (kijk alvast naar de prachtige filmpjes) om eventuele laatste twijfel of zorgen over zijn totale vakmanschap weg te nemen.

De verdere persoonlijke maatwerkproductie met alle mogelijke authentieke opties is van het allerhoogste niveau. En dan het verrassende nieuws: onze topkwaliteit, handgemaakte keuken met door Peter geadviseerde en ingebouwde apparatuur heeft uiteindelijk duidelijk minder gekost dan het alternatief van een high-end moderne Duitse fabriekskeuken, die per definitie met 'passtukken' werkt. Wij wonen inmiddels ruim een half jaar in onze 'nieuwe' woning, en genieten zorgeloos elke dag van Peter's geweldige keuken!

Oh ja, en je hoeft ook niet te 'onderhandelen' met Peter omdat zijn eerste prijs ook direct zijn laatste -vaste- prijs is. Mocht je meer van ons persoonlijk willen weten, dan zijn wij via Peter altijd bereikbaar voor verdere toelichting!

Keukengenieters uit Utrecht


We wonen in een jaren dertig huis en wilden een keuken in die stijl terugplaatsen. Oorspronkelijk stonden er namelijk geschilderde kastjes en een granito aanrechtblad(!).

Het kostte niet veel moeite om zoekend naar ‘jaren 30 keuken’ bij Peter Mertens terecht te komen, behalve dan de afstand vanuit Noord-Holland. We hebben lokaal ook een ander bedrijf bezocht die soortgelijke keukens maakt. Toen we bij ons eerste bezoek de ‘showroom’ van Peter bezochten, wisten we het eigenlijk al.

Ik ben zelf nogal een Pietje precies voor wat betreft de afspraken en wat er moet komen, etc. Maar Peter verslaat alles. Met checklists zorgt hij bij het eerste gesprek al dat er niets over het hoofd wordt gezien. Ook de offertes en tekeningen zijn zeer nauwkeurig uitgewerkt, of worden ook gewijzigd, om maar niets over het hoofd te zien.

Het vaak veelomvattend voorbereidend werk met leidingen etc. heb ik zelf aangenomen. Dat betekent dat er een goede communicatie moet zijn wat er vanuit de keuken gevraagd wordt en wat de onderaannemers (loodgieters, stukadoor, etc.) moeten weten. Peter vindt het zelf wel prettig dat als hij komt plaatsen er geen verrassingen zijn van bijvoorbeeld leidingen die op de verkeerde plaats zitten. Voor iedere vraag is hij bereikbaar en met een snelle reactie. En hij checkt vooraf zoveel mogelijk bijv. met foto’s van de leidingen.

Alles heeft er toe geleid dat bij de uiteindelijke levering het credo van Peter is: Alles in 1 keer goed. Het gevolg was dat er slechts een mini restpuntenlijst met 2 kleine puntjes was. Peter had er zelf ook nog 2 want ook met de laatste finishing touch laat het niets aan het toeval over. Ook de keuze voor de synthetische verf geeft ons vertrouwen. Met advies voor de keuze van de kleur en zijn schilder heeft dit geleid tot een fantastsich geheel.
Tot heden, ca. 4 maanden na oplevering, is er eigenlijk geen enkel punt wat niet in orde is of waar we niet tevreden over zijn. Sterker nog: iedere dag genieten we van de mooie en praktische keuken ‘Made by Peter’.
Het voelt goed: Peter is een vakman met liefde voor zijn werk.

Elly en Ben Delemarre


Voor ons huis uit 1906 zochten wij een keuken die goed past in de sfeer van het huis (invloeden van Jugendstil en Art Deco), maar wel kon voldoen aan moderne eisen. De gemiddelde 'keukenspecialist' kwam met ontwerpen aan die het 'net niet' waren; te standaard, te strak, te verkitscht. Uit de legio aan ambachtelijke keukenbouwers en bouwers van nostalgische keukens was het moeilijk kiezen. Bij Peter Mertens hadden wij voor het eerst het idee dat iemand wist waarover hij het had bij de bouw van een keuken passend bij de stijl van een oud huis. De man straalt een grote liefde uit voor het vak in alles wat hij doet en zegt over de keukens die hij maakt. Bij hem thuis geen 50 keukens die je kunt zien, maar diverse opstellingen waarbij hij het vakwerk kan laten zien dat hij verricht en kan vertellen wat er nog allemaal meer mogelijk is. Na aanvaarding van het ontwerp heeft hij zelf ingemeten, zodat bij plaatsing alles tot op de mm klopt. Wij zijn heel tevreden over de manier waarop de keuken is geplaatst, hoe deze er uitziet en ook over de functionaliteit. De apparatuur is zo weggewerkt dat je niet vermoedt dat het er is en zo hoort dat ook in een nostalgische keuken vinden wij. Ons bezoek is zonder uitzondering 'betoverd' door de mooie keuken. Na 5 maanden gebruik genieten we nog elke dag van het 'plaatje' en het gebruik.

Ronald Sietsma


Twee jaar geleden ontstond het plan om onze kleine keuken om te bouwen tot een leefkeuken. We bezochten vele keukenzaken. Het was het allemaal niet: te standaard, eigen wensen konden niet verwezenlijkt worden, niet de kwaliteit waarnaar we op zoek waren. Via internet ontdekten we Mertens Keukenambacht. Wat een verademing! Datgene wat we in ons hoofd hadden, kreeg ineens duidelijke vormen. Er volgden prettige gesprekken waarbij de passie voor het werk duidelijk naar voren kwam. Onze ideeën werden serieus bekeken, aangevuld met vakkundig advies en na de gewenste afstemming uitgevoerd. Na een relatief korte tijd hadden we de keuken van onze dromen. We zijn nu een jaar verder en genieten iedere dag met volle teugen van de keuken die helemaal op onze maat is gemaakt. De unieke keukenkast, de lades allemaal op maat, de nostalgische kraan die de keuken extra bijzonder maakt en natuurlijk het eikenhout dat alleen nog maar mooier wordt. Al met al is het een genot om in de keuken te vertoeven.
Peter, van harte bedankt dat jij deze keuken voor ons mogelijk hebt gemaakt.
 
Henk en Nicole Snijders


Wij hebben in de afgelopen jaren ons monumentenpand ( ca 1640 ) in Zierikzee volledig verbouwd en gerenoveerd en misten eigenlijk alleen nog een echte woonkeuken. We hadden de ruimte ervoor, wisten wel ongeveer wat we wilden, maar............

Na wat zoekwerk kwamen we bij Peter Mertens terecht. We zijn gaan kijken bij hem thuis naar wat hij zoal kon maken en waren direkt gecharmeerd van hetgeen we daar zagen. Na een aantal prettige en zeer konstruktieve gesprekken, waarin Peter ook met goede/betere ideeen kwam, hebben we Peter de opdracht geven om voor ons de keuken te ontwerpen, te bouwen en te installeren.

Het hele proces van ontwerp/bouw/installatie en opleveren/afwerken is voor ons een uitermate prettige ervaring geweest omdat we ons dus nergens zorgen over hoefden te maken. De keuken was perfect op maat en werkelijk een plaatje om te zien. Nu ruim een jaar verder zijn wij nog steeds iedere dag aan het genieten van dit prachtige stukje vakwerk.
Peter, je bent een vakman in hart nieren...............bedankt.
 
Carol en Tim Terwogt-Thomas


Wij wilden voor onze nieuwe woning, een herenhuis uit 1908, een prettige keuken waarin zowel gekookt als geleefd kan worden. Bovendien moest het een ambachtelijke van massief hout gemaakte keuken zijn die goed past bij de stijl van de woning en ook goed in te passen in de beschikbare ruimte. Na het bezoeken van enkele keukenbedrijven hoorden we via bekenden van Peter Mertens. Dat was een schot in de roos. Hier vonden we een prettig en zeer vakkundig persoon die goed de tijd neemt om je wensen uit te werken in een mooi voorstel. Hij heeft oog voor detail en geeft goed aan wat de mogelijkheden zijn. Gaande het proces van oriënteren, ontwerpen, kleuren uitzoeken, apparatuur uitzoeken en bouwen ontstaat een fraai stuk maatwerk. Zeker in combinatie met de verven van Van Oort is het eindresultaat geheel in overeenstemming met wat we ons hadden gewenst.
 
Bas Huisman

 

We stonden figuurlijk op een tweesprong: gaan we verhuizen naar een huis met authentieke kenmerken of blijven we wonen in ons huis uit begin jaren 90 met het prachtige uitzicht.We hebben gekozen voor het laatste en wilden de sfeer waar we naar op zoek waren in ons eigen huis halen.

We zijn op internet gaan zoeken naar Oudhollandse keukens. Bij een van de afbeeldingen van Google kwamen we een keuken van jou tegenen zijn we jouw site gaan bekijken. Een afspraak was snel gemaakt. Je ontving ons in je huis en liet ons door jou gemaakte keukens zien. Op jouw site hadden we al een keuken naar onze smaak gezien. We zijn erg onder de indruk van jouw vakmanschap, kennis van zaken en bereikbaarheid als we weer eens een vraag hadden. Je hebt heel erg goed met ons meegedacht. We hadden het niet voor mogelijk gehouden dat we in onze beperkte ruimte zo'n mooie keuken konden plaatsen.Het heeft de woonsfeer in ons huis op een positieve manier veranderd. We genieten er elke dag van.

Dankjewel,

René en Anthonette van Putten.