Reden voor een keuken op maat

Een keuken op maat heeft velen voordelen tegenover een standaard keuken of een keuken met modules. Het voornaamste voordeel is dat je jouw keuken op maat zo kan laten inrichten dat jij er een optimale kook- en diner ervaring aan over houdt. In dit artikel gaan we ons richten op de vijf hoofd redenen waarom jij een keuken op maat zou laten maken.

1. Jouw keuken

Een op maat gemaakte keuken is uniek. Dit betekent dat je complete vrijheid hebt om de stijl, materialen, kleuren en inbouwapparatuur te kiezen die jouw het meeste zint. Daarnaast kan je ook eenheid creëren met de rest van je woning. Wellicht heb je een een uniek landhuis of monumentenpand waar je ook een bijpassende keuken voor zoekt. Een keuken op maat biedt de uitkomst!

2. Geen loze ruimtes

Vaak zie je dat bij een standaard of module keuken er een loze ruimte overblijft omdat de keuken of module een standaard maat heeft. Dit resulteert in loze hoekjes of kasten die niet doorlopen tot de gewenste hoogte. Alhoewel dit soms creatief op te lossen is, blijft er een groep die het liefst elke ruimte volledig benut. Of het nou fraaier is of jij wilt je ruimte optimaal benutten, met een keuken op maat heb je deze mogelijkheid.

3. Interieur eisen

Als je een keuken op maat laat maken heb je ook de mogelijkheid om overige interieur delen in dezelfde stijl te laten maken. Zo is de stijl van jouw vertrek helemaal af. Er is zelfs de mogelijkheid om woon- en badkamer elementen in dezelfde stijl te realiseren. Een aantal voorbeelden van specifieke interieur eisen:

 • Jouw koelkast of vriezer in een wand verwerken.
 • Een keuken luik vormgeven in de rest van jouw keuken.
 • Kasten geheel tot het plafond laten doorlopen.
 • Maatwerk voor extra hoge plafonds.
 • Extra diepe of brede kasten.
 • Werken rondom architecturale objecten.

4. Het werk van een vakman

Een keuken op maat is handgemaakt, dat zorgt er voor dat elk aspect met uiterste precisie wordt verzorgd. Klemmende laden, profielen die los laten, schroefjes die loskomen; bij een handgemaakte keuken op maat zal dit niet voorkomen. De handgemaakte keuken wordt geheel volgens jouw persoonlijke smaak en wensen besproken, getekend, geoffreerd, vervaardigd en uiteindelijk gemonteerd. Dit is dus een stukje kwaliteit dat je van een keuken op maat kan verwachten. Kenmerkend is dat de keuken een leven lang mee gaat. 

5. De ervaring

Last but not least; het is natuurlijk een waanzinnige ervaring om samen met een professioneel keukenbouwer jouw keuken vorm te geven en te realiseren. Je hebt ten slotte met een vakman te maken, die echt passie heeft voor zijn vak en jouw maar al te graag helpt met de juiste keuzes. In tegenstelling tot standaard of module keukens, waar het toch vaak enkel om de verkoop gaat. 

We kunnen begrijpen dat dit voor jouw misschien niet de eerste reden zou zijn om een keuken op maat te kopen, toch ontvangen wij hele positieve recensies en wordt er met name in gegaan op het geweldige traject dat klanten hebben meegemaakt. Nog niet overtuigd? Neem is een kijkje op onze pagina met recensies.

Conclusie

Een keuken op maat heeft dus veel voordelen tegenover een ander type keuken. Natuurlijk snappen we dat de keuze voor een keuken niet zomaar gemaakt is. Wij staan klaar om u te helpen met de juiste keuze te maken, bezoek onze contact pagina. U kunt ook talloze voorbeelden bekijken in onze collectie keukens.

Om je op weg te helpen hebben we nogmaals alle redenen samengevat die voor jouw van toepassing kan zijn voor een op maat gemaakte keuken:

 1. Jij wilt een unieke keuken met de gehele vrijheid voor jouw wensen en voorkeuren.
 2. Jij wilt geen loze ruimtes; of je dit er nou mooi uit vind zien, of je een optimale ruimte benutting wilt.
 3. Jij wilt overige delen van je huis in dezelfde stijl laten vervaardigen zodat het een naadloos geheel wordt.
 4. Jij wilt een kwalitatief product waar je je hele leven mee vooruit kunt.
 5. Jij wilt een waanzinnige ervaring om een echt eigen ontworpen keuken te realiseren.