Ervaringen met Mertens Keukenambacht

Door de jaren heen heeft Mertens Keukenambacht een zeer positieve klantenscore behaald. Hieronder vindt u een klein segment van de enthousiaste klanten met een nieuwe keuken van Mertens Keukenambacht. Desgewenst biedt Mertens Keukenambacht u de mogelijkheid om de onder vermelde schrijvers te contacteren.

Afgelopen winter besloot ik dat ik in de zomer van 2019 een verbouwing aan mijn huis(je) wilde realiseren. Ik droomde al heel lang van een woonkeuken en dan het liefst in nostalgische stijl omdat dat mooi past in mijn kleine oude huisje. Ik wilde daarom de keuken en de woonkamer omwisselen, best een klus.

Na wat zoeken op internet kwam ik terecht bij Mertens Keukenambacht in Hooge Zwaluwe. Op de website las ik dat ze een showroom hadden, dus ik besloot te gaan kijken op een koude zaterdag in januari. De 'showroom' bleek de keuken en bijkeuken te zijn van Peter Mertens eigen woonboerderij. Ondanks dat ik geen afspraak had werd ik zeer hartelijk ontvangen. We hebben gelijk aan de keukentafel de eerste opzet gemaakt voor een eventuele keuken. Ik had al direct het gevoel dat ik een zeer kundig en meedenkend vakman had gevonden.

Tot mijn grote verbazing en enthousiasme kreeg ik al binnen 24 uur (op zondag!!) een eerste tekening toegestuurd via email. Het was mij vanaf het begin duidelijk dat Peter Mertens klantvriendelijkheid en klanttevredenheid zeer hoog in het vaandel heeft staan. Het communiceren met hem verliep uiterst prettig, meestal via email omdat ik 'op zee' werk. Hij was altijd bijzonder snel met antwoorden. Op al mijn wensen en vragen werd zeer serieus en vakkundig ingespeeld en hij gaf me steeds het gevoel dat ik mocht vragen en bedenken wat ik maar wilde.

Een keuken 'op maat' is niet zomaar gerealiseerd, daar gaat een heel 'creatief proces' aan vooraf. Ik moet zeggen dat ik enorm heb genoten van dat hele traject, het bedenken van handigheidjes en uitzoeken van materialen en apparatuur. Het bleek dus een goed idee om er ruim de tijd voor te nemen, zodat eventuele veranderingen nog konden worden meegenomen. Ik heb nu na 6 maanden een prachtige keuken staan waar ik heel blij van word en die volledig naar mijn zin is. Wat mij het meest bij zal blijven was het bijzondere proces van samen een keuken ontwerpen bij de maker aan de keukentafel. Hoe uniek en bijzonder is dat!

Bekijk deze keuken

Begin 2013 zijn wij in contact gekomen met iemand die een heel mooi project op zijn netvlies had en daar al bijna 9 jaar mee bezig was om dat te realiseren; een stuk grond naast zijn boerderij waarop woningen in Kempische en Cottage stijl moesten gaan komen met water, knotwilgen en veel groen.

Wij raakten geïnteresseerd en dat resulteerde begin 2014 in een handtekening onder diverse overeenkomsten. Ja, en dan gaat het kriebelen en ga je verder denken hoe dan je eigen woning te realiseren en optimaliseren. De keuken zou een nostalgische uitstraling moeten hebben en op maat gemaakt moeten worden volledig naar onze eigen wensen. Als je die combi zoekt kom je op internet ook uit op de site van Peter Mertens. In augustus hebben wij een 1e bezoek gebracht om kennis te maken en af te tasten wie Peter is en wat hij voor ons zou kunnen betekenen.

Er was meteen een klik. De vriendelijke ontvangst, de rondleiding door zijn werkplaats, de foto's van zijn projecten en ... heel belangrijk ... het direct begrijpen wat je wilt en dat al direct in een schets verwoorden. Toen wij terug naar huis reden was het voor ons al duidelijk: onze nieuwe keuken, ons badkamermeubel en toiletmeubel zouden door Peter gemaakt gaan worden.

In de maanden daarna is er veelvuldig telefonisch en mailcontact geweest om tot een definitief ontwerp met bijbehorende offerte te komen. Ook hebben wij nog een aantal bezoeken afgelegd om ontwerp en ideeën door te spreken. Steeds hebben we gemaakte afspraken duidelijk gecommuniceerd zodat er achteraf geen misverstanden zouden zijn. Door vertragingen gedurende het gehele bouwproces van de woning kon Peter eindelijk begin maart 2016 met de montage van de keuken beginnen. In een paar dagen tijd heeft hij een prachtig eindresultaat neergezet. Zijn kennis en kunde maar vooral zijn precisie in zijn werk heeft alle verwachtingen overtroffen.

Peter, je hebt vakwerk geleverd!

Wij kijken terug op heel gezellige dagen en benadrukken nog eens dat het onderlinge contact en vooral de open, duidelijke en eerlijke communicatie TOP was, Peter en Maud: BEDANKT!

Bekijk deze keuken

Toen wij in 2007 een huis uit 1927 kochten, was het de bedoeling om deze weer, in zover mogelijk, de oude staat te herstellen. Ook kwam uiteraard de keuken een keer aan de beurt. Je komt dan in de oriëntatie fase en ga foto,s kijken op internet om ideeën op te doen. Toen kwamen wij op de site van Peter Mertens terecht en waren onder de indruk van de fotoreportage's op zijn site, ik dacht zo zagen de keukens er vroeger uit, zo worden ze niet meer gemaakt. Of toch nog...? Even een berichtje achtergelaten en kreeg kort daarop reactie terug, een afspraak gemaakt en dan ben je verkocht. Hoezo? Is het zo'n topverkoper dan, die kost wat het kost een keuken aan je gaat verkopen? Zou het niet denken, wij hebben het traject 3 jaar laten duren van het eerste bezoek, welke in een zeer sfeervolle ruimte plaats vond, namelijk zijn keuken, tot aan het opleveren. Peter wachtte geduldig, drong niets op, en zit niet constant in je nek te hijgen of dat hij de keuken al mag leveren.

Toen de wensen bekend waren en de datum dat de keuken geleverd moest worden, nam Peter het over en regelde alles van A tot Z, de communicatie en terugkoppeling naar ons was zeer nauwkeurig en duidelijk. Zoals met alles moet de basis goed zijn, Peter geeft duidelijk aan wat hij verlangt van de ruimte waarin hij de keuken komt plaatsen dit om verrassingen, voor allebei de kanten, te voorkomen. Ik was zeer vereerd, dat ik hem af en toe mocht helpen, dit heb ik als zeer prettig ervaren, mede door onze gesprekken samen. De eerste dag, in de middag, stond er al een gedeelte en merkte iemand, die wat kwam halen, op, dat we al een aardig eindje op weg waren met het slopen van de oude keuken. Peter keek mij aan en ik schoot in de lach. Ik zei tegen hem, dit is het grootste compliment wat je in mijn ogen kan krijgen. Een huis uit 1927 met de "originele" keuken er nog in! Kortom de keuken past exact in de sfeer waarin deze thuis hoort, de kleur, de bewerking (verouderen), de afwerking (details) alles klopt, zoals wij het in ons hoofd hadden zitten. Peter hartelijk bedankt voor je ontwerp en het vervaardigen van onze keuken. Het is de ruimte waar ik standaard de dag begin, en elke keer weer geniet.

Bekijk deze keuken

Toen wij een uniek Rijksmonument uit de negentiende eeuw midden in de stad Utrecht kochten, moesten we besluiten hoe dat in stijl in goede staat te brengen. Natuurlijk kun je dan de spanning van modern versus monument zoeken, maar afgezien van de eisen die Rijksmonumenten stelt, vonden wij het passender alles terug te brengen naar de staat van omstreeks 1920. En zie dan maar eens iemand te vinden die alle moderne apparatuur zo weet weg te werken dat je werkelijk denkt in 1920 te zijn.

Wij hebben echt iedere vakman bezocht en beoordeeld en zijn vol overtuiging met Peter in zee gegaan. Een geweldige keuze. Peter is een totale perfectionist, die l-e-t-t-e-r-l-i-j-k op de millimeter werkt. Hij denkt enorm goed mee en weet op een stijlvolle en passende manier elke centimeter ruimte overtuigend en praktisch te gebruiken. Hij neemt de tijd om na te gaan wat de wensen zijn en tekent voor je ogen zijn visie uit, die hij ter plaatse samen met de opdrachtgever in twee of drie sessies aanpast. En als je dan toch bij hem op bezoek bent, MOET je de houtdroog- en werkplaats bezichtigen (kijk alvast naar de prachtige filmpjes) om eventuele laatste twijfel of zorgen over zijn totale vakmanschap weg te nemen.

De verdere persoonlijke maatwerkproductie met alle mogelijke authentieke opties is van het allerhoogste niveau. En dan het verrassende nieuws: onze topkwaliteit, handgemaakte keuken met door Peter geadviseerde en ingebouwde apparatuur heeft uiteindelijk duidelijk minder gekost dan het alternatief van een high-end moderne Duitse fabriekskeuken, die per definitie met 'passtukken' werkt. Wij wonen inmiddels ruim een half jaar in onze 'nieuwe' woning, en genieten zorgeloos elke dag van Peter's geweldige keuken!

Oh ja, en je hoeft ook niet te 'onderhandelen' met Peter omdat zijn eerste prijs ook direct zijn laatste - vaste - prijs is. Mocht je meer van ons persoonlijk willen weten, dan zijn wij via Peter altijd bereikbaar voor verdere toelichting!

Voor ons huis uit 1906 zochten wij een keuken die goed past in de sfeer van het huis (invloeden van Jugendstil en Art Deco), maar wel kon voldoen aan moderne eisen. De gemiddelde 'keukenspecialist' kwam met ontwerpen aan die het 'net niet' waren; te standaard, te strak, te verkitscht. Uit de legio aan ambachtelijke keukenbouwers en bouwers van nostalgische keukens was het moeilijk kiezen.

Bij Peter Mertens hadden wij voor het eerst het idee dat iemand wist waarover hij het had bij de bouw van een keuken passend bij de stijl van een oud huis. De man straalt een grote liefde uit voor het vak in alles wat hij doet en zegt over de keukens die hij maakt. Bij hem thuis geen 50 keukens die je kunt zien, maar diverse opstellingen waarbij hij het vakwerk kan laten zien dat hij verricht en kan vertellen wat er nog allemaal meer mogelijk is. Na aanvaarding van het ontwerp heeft hij zelf ingemeten, zodat bij plaatsing alles tot op de mm klopt. Wij zijn heel tevreden over de manier waarop de keuken is geplaatst, hoe deze er uitziet en ook over de functionaliteit. De apparatuur is zo weggewerkt dat je niet vermoedt dat het er is en zo hoort dat ook in een nostalgische keuken vinden wij. Ons bezoek is zonder uitzondering 'betoverd' door de mooie keuken. Na 5 maanden gebruik genieten we nog elke dag van het 'plaatje' en het gebruik.

Twee jaar geleden ontstond het plan om onze kleine keuken om te bouwen tot een leefkeuken. We bezochten vele keukenzaken. Het was het allemaal niet: te standaard, eigen wensen konden niet verwezenlijkt worden, niet de kwaliteit waarnaar we op zoek waren. Via internet ontdekten we Mertens Keukenambacht. Wat een verademing!

Datgene wat we in ons hoofd hadden, kreeg ineens duidelijke vormen. Er volgden prettige gesprekken waarbij de passie voor het werk duidelijk naar voren kwam. Onze ideeën werden serieus bekeken, aangevuld met vakkundig advies en na de gewenste afstemming uitgevoerd. Na een relatief korte tijd hadden we de keuken van onze dromen. We zijn nu een jaar verder en genieten iedere dag met volle teugen van de keuken die helemaal op onze maat is gemaakt. De unieke keukenkast, de lades allemaal op maat, de nostalgische kraan die de keuken extra bijzonder maakt en natuurlijk het eikenhout dat alleen nog maar mooier wordt. Al met al is het een genot om in de keuken te vertoeven.

Peter, van harte bedankt dat jij deze keuken voor ons mogelijk hebt gemaakt.

Bekijk deze keuken

Peter, je hebt de nieuwe keuken voor ons tot een fantastische beleving gemaakt. We genieten nog elke dag intens van onze keuken. Heel veel dank daarvoor! Een nieuwe handgemaakte keuken is geen sinecure. De mogelijkheden zijn legio en het kost wat. Dan ga je niet over één nacht ijs. Tenminste, dat hebben wij niet gedaan. We hebben eindeloos op internet rondgestruind om ideeën op te doen en om een keukenbouwer te zoeken. We hebben er meerdere bezocht. Ook als je leek bent, krijg je snel een gevoel bij een persoon, de kwaliteit van zijn werk en de service.

Bij Mertens keukenambacht was de eerste indruk goed. De indrukken die we toen opdeden bleven het gehele bouw- en plaatsingsproces terugkomen. Peter heeft een grote liefde voor zijn vak en voor het zo goed mogelijk bedienen van de klant. Het is voor hem -letterlijk- niet te begrijpen dat het hele proces niet in dienst van de klant zou staan. We hebben dan ook geen seconde spijt van onze keuze voor Mertens Keukenambacht.

Na een hartelijk welkom werd de eigen keuken van Mertens getoond en werd al meteen uitgebreid uitgelegd wat de mogelijkheden waren, bijbehorende prijzen, waar we ongeveer op moesten rekenen en wat wel en niet onderdeel uitmaakte van de service. Deze duidelijkheid is gedurende het gehele proces en bij elk detail gebleven. Elk detail, elke optie, elke mogelijke kink in de kabel werd overlegd, uitgebreid uitgelegd, we konden elke domme vraag stellen, navragen waarom het zo moest, altijd kwam er een duidelijk en tot the point antwoord. Alle prijzen stonden zeer duidelijk aangegeven in de offerte. Verrassingen zijn er in het proces niet geweest. Deze duidelijkheid is wat ons betreft een van de handelskenmerken van Peter Mertens.

Tijdens het eerste bezoek hebben we uiteraard onze eigen situatie doorgenomen en gebrainstormd over de mogelijkheden. Hierbij voorzag hij ons van zeer deskundig advies, dacht mee, liet zien out-of-the-box te kunnen denken en ook als wij tegengestelde wensen hadden kon hij beide recht doen. Tijdens het bezoek bij ons thuis hebben we verder gedacht en kwam hij ter plekke met betere ideeën. Hij durfde ons de consequenties van wensen voor te houden, ook als die misschien negatief waren. Mertens werkt niet met standaard modules voor bijvoorbeeld kastjes, alles wordt naar de wens van de klant gemaakt en natuurlijk op maat. Alle combinaties van bijvoorbeeld laden, deurtjes, laden achter deurtjes, draaiplateaus en apparatuur zijn mogelijk. Ook kunnen de knopjes, profielen en dergelijke gekozen worden. Zo wilden wij een extra hoog aanrecht van 98 cm, omdat alles op maat gemaakt wordt was dit geen probleem.

Tijdens de ontwerp- en tekenfase bleek Peter een groot oog voor detail te hebben. Geen enkel onderdeel van de keuken, het leidingwerk, raam of kleur ontsnapte aan zijn aandacht. Ook het overleg met andere partijen (bijvoorbeeld aannemer) verliep prima. Het tweede handelsmerk is het oog voor detail.

Het derde handelsmerk en misschien wel de belangrijkste, is de kwaliteit van het werk. Werkelijk geen stukje hout zit verkeerd, alles is heel strak en netjes afgewerkt. Ter plaatse worden randjes nog bijgeschaafd en geverfd. Peter toonde zich flexibel in afspraken en plaatsingsdagen. Door onverwachte leveringsproblemen bij de leverancier van het aanrechtblad, schoof de plaatsing van de keuken door. Door ruimte te maken in zijn geplande vakantie, toonde Peter zich flexibel en kwam slechts één week later dan afgesproken. Al met al zijn we meer dan tevreden over het werk van Peter Mertens.

Misschien dat sommige mensen het zeer precieze van Peter wat overdreven zullen vinden, wij vonden dat bij het uitgeven van een dergelijk groot bedrag voor een keuken echter noodzakelijk - je wilt toch niet onaangenaam verrast worden door zaken die bleken niet goed afgesproken te zijn?

Wij hebben in de afgelopen jaren ons monumentenpand (ca. 1640) in Zierikzee volledig verbouwd en gerenoveerd en misten eigenlijk alleen nog een echte woonkeuken. We hadden de ruimte ervoor, wisten wel ongeveer wat we wilden, maar...

Na wat zoekwerk kwamen we bij Peter Mertens terecht. We zijn gaan kijken bij hem thuis naar wat hij zoal kon maken en waren direkt gecharmeerd van hetgeen we daar zagen. Na een aantal prettige en zeer constructieve gesprekken, waarin Peter ook met goede ideeën kwam, hebben we Peter de opdracht geven om voor ons de keuken te ontwerpen, te bouwen en te installeren.

Het hele proces van ontwerp, bouw, installatie en opleveren is voor ons een uitermate prettige ervaring geweest omdat we ons dus nergens zorgen over hoefden te maken. De keuken was perfect op maat en werkelijk een plaatje om te zien. Nu ruim een jaar verder zijn wij nog steeds iedere dag aan het genieten van dit prachtige stukje vakwerk. Peter, je bent een vakman in hart en nieren, bedankt.

We stonden figuurlijk op een tweesprong: gaan we verhuizen naar een huis met authentieke kenmerken of blijven we wonen in ons huis uit begin jaren 90 met het prachtige uitzicht.We hebben gekozen voor het laatste en wilden de sfeer waar we naar op zoek waren in ons eigen huis halen.

We zijn op internet gaan zoeken naar Oudhollandse keukens. Bij een van de afbeeldingen van Google kwamen we een keuken van jou tegenen zijn we jouw site gaan bekijken. Een afspraak was snel gemaakt. Je ontving ons in je huis en liet ons door jou gemaakte keukens zien. Op jouw site hadden we al een keuken naar onze smaak gezien. We zijn erg onder de indruk van jouw vakmanschap, kennis van zaken en bereikbaarheid als we weer eens een vraag hadden. Je hebt heel erg goed met ons meegedacht. We hadden het niet voor mogelijk gehouden dat we in onze beperkte ruimte zo'n mooie keuken konden plaatsen. Het heeft de woonsfeer in ons huis op een positieve manier veranderd. We genieten er elke dag van.

Wij wilden voor onze nieuwe woning, een herenhuis uit 1908, een prettige keuken waarin zowel gekookt als geleefd kan worden. Bovendien moest het een ambachtelijke van massief hout gemaakte keuken zijn die goed past bij de stijl van de woning en ook goed in te passen in de beschikbare ruimte.

Na het bezoeken van enkele keukenbedrijven hoorden we via bekenden van Peter Mertens. Dat was een schot in de roos. Hier vonden we een prettig en zeer vakkundig persoon die goed de tijd neemt om je wensen uit te werken in een mooi voorstel. Hij heeft oog voor detail en geeft goed aan wat de mogelijkheden zijn. Gaande het proces van oriënteren, ontwerpen, kleuren uitzoeken, apparatuur uitzoeken en bouwen ontstaat een fraai stuk maatwerk. Zeker in combinatie met de verven van Van Oort is het eindresultaat geheel in overeenstemming met wat we ons hadden gewenst.

We wonen ongeveer twintig jaar in een oude boerderij uit 1897, die ook al jaren in de familie is. We zijn al die jaren bezig geweest om de boerderij naar onze zin te maken. Daarbij vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken en de sfeer van de boerderij te behouden. Dus toen de keuken aan de beurt was zijn we gaan op internet gaan zoeken naar afbeeldingen en ideeën. Steeds kwamen we bij de foto's van keukens die we mooi vonden dezelfde naam tegen en zo zijn we bij Mertens Keukenambacht terecht gekomen.

We hebben een afspraak gemaakt om gewoon eens te kijken wat zij maken en wat de mogelijkheden zijn. Na dat gesprek met Peter en het zien van de keuken in zijn huis, was het eigenlijk al wel duidelijk dat hij de keuken kon maken die wij zochten. Een keuken die van alle gemakken voorzien is en toch de uitstraling heeft van een keuken uit "grootmoeders tijd". Dus zijn we plannen gaan maken. Gaande weg zijn de plannen hier en daar wat aangepast aan onze wensen en de mogelijkheden die ons huis biedt, om zo tot een schitterende keuken te komen die aan al onze wensen voldoet. Inmiddels genieten we weer een maand van een prachtige handgemaakte keuken waarin het heel prettig werken is en die de sfeer van vroeger uitstraalt. Peter bedankt voor het vertalen van onze ideeën naar de gezellige keuken en voor het plaatsen van de puntjes op i die het helemaal afmaakte.

Bekijk deze keuken
Logo Google

Google reviews

Ellen Mulder 2 maanden geleden

Afgelopen november (2023) hebben Peter en zijn zoon Pim onze nieuwe handgemaakte keuken ingebouwd. Het is echt de parel van ons huis geworden! We genieten dagelijks van de prachtige, massieve houten deuren en laden en het massieve granitoblad met waterkering. Ook de voorgestelde Liebherr koelkast met biofresh-functie bevalt ons uitstekend. Als je op zoek bent naar echte kwaliteit, dan bevelen wij Mertens Keukens van harte aan!

Andre Harwijne 2 maanden geleden

Peter Mertens heeft een prachtige houten keuken gemaakt en geplaatst. De nostalgische keuken is precies volgens onze wensen gemaakt en is van alle moderne gemakken voorzien. Peter en zijn zoon zijn echte vakmensen. Wij zijn erg blij met het resultaat.

Kristian Van Berghen 5 maanden geleden

Wij zijn erg blij met onze op en top kwaliteit keuken waar we al onze wensen in hebben kunnen verwerken. Hier gaan we nog heel veel jaren echt plezier van hebben en dat niet alleen vanwege de uitstraling die helemaal past in ons oude dijkhuisje, maar pok de wetenschap dat er degelijke materialen op vakkundige manier on de handgemaakte keuken verwerkt zitten. En natuurlijk een dubbele pluim voor de fijne service.

Paul Van Den Dungen een jaar geleden

Mertens Keukenambacht maken hun naam zeker waar, onze wens is in overleg met Peter Mertens volledig uitgekomen. Hij heeft onze droomkeuken gemaakt precies in de sfeer die wij in gedachten hadden. Afspraak is afspraak en een goede, duidelijke en vlotte communicatie zodat je weet waar je aan toe bent. Het plaatsen van de handgemaakte keuken samen met zijn zoon is zeer vlot en netjes verlopen; wij zijn trots op onze prachtige handgemaakte keuken en raden iedereen, die een nieuwe handgemaakte keuken nodig heeft om eens een kijkje bij hem in zijn handgemaakte keuken te gaan nemen, ...... dan ben je gelijk verkocht.

Eric Quist een jaar geleden

Zo'n 15 jaar geleden lieten we onze keuken plaatsen door Peter Mertens. Onlangs hebben we onze keuken door Peter laten uitbreiden met een ingebouwde koelkast en vrieskast. Peter is een echt een inspirerende vakman met visie, die het ambacht als geen ander beheerst. Bedankt weer voor je mooie werk, Peter!!

Logo Mertens Keukenambacht

Mertens Keukenambacht vervaardigd handgemaakte houten keukens op maat. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden of heeft u zelf al ideeën? U bent van harte welkom in onze showroom. Wij nemen voor iedere geïnteresseerde uitgebreid de tijd om al onze mogelijkheden te bespreken.

Contact gegevens

Mertens Keukenambacht
Zandstraat 3
4927RH Hooge Zwaluwe
Nederland

Social Media